Rękawice dla przemysłu spożywczego
Rękawice WhiteCut zostały stworzone do codziennego użytku w rzeźniach, zakładach przetwórstwa mięsnego oraz sklepach mięsnych. Są one zgodne z normami CE oraz przepisami żywnościowymi. Wszystkie rękawice WhiteCut zapewniają wyjątkowe bezpieczeństwo, najlepszą higienę oraz zwiększoną wytrzymałosć. Zgodnie z normą EN 388 obie wersje rękawic zapewniają najwyższy poziom próby cięcia - 5.
Rękawice WhiteCut dostępne są w 2 wariantach:
charakterystyka rękawic
- stopień ochrony 5, EN 388
- próba cięcia zgodna z normą ISO 13997 = 38,7N
- włókna Brinix® ze stalą nierdzewną
- utrzymuje swój kształt, nie kurczy się w praniu
- pranie w pralce - 85°C
- stopień ochrony 5, EN 388
- próba cięcia zgodna z normą ISO 13997 = 52,9N
- włókna Brinix® ze stalą nierdzewną
- nie zawierają żadnych kompozytów/włókien szklanych, które mogą zanieczyścić żywnośc podczas pracy
- utrzymuje swój kształt, nie kurczy się w praniu
- pranie w pralce - 85°C