Autoryzowany dystrybutor firmy Friedrich Münch GmbH + Co KG Niroflex

Rękawice dla przemysłu spożywczego

Rękawice WhiteCut zostały stworzone do codziennego użytku w rzeźniach, zakładach przetwórstwa mięsnego oraz sklepach mięsnych. Są one zgodne z normami CE oraz przepisami żywnościowymi. Wszystkie rękawice WhiteCut zapewniają wyjątkowe bezpieczeństwo, najlepszą higienę oraz zwiększoną wytrzymałosć. Zgodnie z normą EN 388 obie wersje rękawic zapewniają najwyższy poziom próby cięcia - 5.

Rękawice WhiteCut dostępne są w 2 wariantach:

charakterystyka rękawic

  • stopień ochrony 5, EN 388
  • próba cięcia zgodna z normą ISO 13997 = 38,7N
  • włókna Brinix® ze stalą nierdzewną
  • utrzymuje swój kształt, nie kurczy się w praniu
  • pranie w pralce - 85°C
  • stopień ochrony 5, EN 388
  • próba cięcia zgodna z normą ISO 13997 = 52,9N
  • włókna Brinix® ze stalą nierdzewną
  • nie zawierają żadnych kompozytów/włókien szklanych, które mogą zanieczyścić żywnośc podczas pracy
  • utrzymuje swój kształt, nie kurczy się w praniu
  • pranie w pralce - 85°C

rodzaje rękawic

Skontaktuj się z nami jeśli masz
jakieś pytania

(+48) 41 242 10 43 biuro@vesti.com.pl